Vídeňské brambory
Recepty, PřílohySuroviny
- 500 g brambor
- 150 g slaniny
- 1 velká cibule
- cca 100 ml smetany na vaření
- zelená petrželka
- sůl
- popř. malý kousek másla
Postup Vídeňské brambory
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky a dáme vařit do osolené vody.
Mezitím nakrájíme na kostičky cibuli, slaninu a posekáme petrželku. Na pánev dáme restovat slaninu, pak přidáme cibuli a necháme ji zezlátnout. Pokud je potřeba, přidáme malý kousek másla.
Když jsou brambory měkké, slijeme je a promícháme na pánvi s cibulí a slaninou. Přilijeme smetanu, promícháme, necháme zredukovat, podle potřeby dosolíme a nakonec posypeme zelenou petrželkou.
Podáváme jako přílohu, ale klidně může být i jako hlavní chod, pokud někdo nevyžaduje maso:-)