Tuřínový salát
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1/2 tuřínu velikost zhruba jako středně velký grep
- zeleninová směs Moravanka nebo Kunovjanka
- 2 vajíčka
- 1 cibule
- sterilizovaný hrášek nebo mražený hrášek
- 2 kyselé okurky
- 3 kusy kozích rohů
- 1 lžička hořčice
- sůl
- pepř
- tatarská omáčka
- olej
Postup Tuřínový salát
Postup přípravy receptu
-
Tuřín oloupeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. (trochu déle, než brambory)
Uvařený jej necháme vychladit, nakrájíme na kostičky, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájené okurky, na menší kousky nakrájené kozí rohy, hrášek, uvařená vajíčka také nakrájená na kostičky, přidáme scezenou zeleninovou směs do salátu, ale trochu láku si ponecháme.
Ještě přidáme hořčici, sůl, pepř a nakonec tatarskou omáčku a trošku, tak 1-2 lžíce oleje a trochu láku ze zeleniny. Vše promícháme, přikryjeme a necháme uležet do druhého dne.