Tuřínový salát

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1/2 tuřínu velikost zhruba jako středně velký grep
zeleninová směs Moravanka nebo Kunovjanka
2 vajíčka
1 cibule
sterilizovaný hrášek nebo mražený hrášek
2 kyselé okurky
3 kusy kozích rohů
1 lžička hořčice
sůl
pepř
tatarská omáčka
olej

Postup přípravy receptu

  1. Tuřín oloupeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. (trochu déle, než brambory)

  2. Uvařený jej necháme vychladit, nakrájíme na kostičky, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájené okurky, na menší kousky nakrájené kozí rohy, hrášek, uvařená vajíčka také nakrájená na kostičky, přidáme scezenou zeleninovou směs do salátu, ale trochu láku si ponecháme.

  3. Ještě přidáme hořčici, sůl, pepř a nakonec tatarskou omáčku a trošku, tak 1-2 lžíce oleje a trochu láku ze zeleniny. Vše promícháme, přikryjeme a necháme uležet do druhého dne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!