Tuřínový salát - na způsob bramborového

Recepty, Saláty

Suroviny

1 kg tuřínu
1 sklenice sterilované zeleniny - dle chuti: Moravanka, Kunovjanka, Hradišťanka
2 vařená vejce
cca 150 g gothaj salámu - kvalitní, případně šunkový, polosuchý nebo šunka- dle chuti
1 cibule jemně pokrájená
sůl
pepř mletý
cca 200 g majonézy - dle chuti
2-3 lžíce hořčice plnotučné - dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Tuřín oloupeme a pokrájíme ho na zhruba stejně velké kostičky, které uvaříme doměkka - na skus, v osolené vodě s trochou citronové šťávy nebo octa (místo toho můžeme použít i část nálevu ze sterilované zeleniny). Tuřín poté scedíme, na sítku necháme zchladnout a dáme do mísy, kam přidáme i pokrájenou scezenou sterilovanou zeleninu (cca 170 gramů), cibuli, vejce, salám, majolku a hořčici. Vše opepříme, mírně osolíme a dobře promícháme. Dáme do chladna proležet alespoň na dvě hodiny.

  2. Pokud chceme salát bezmasý, nebudeme přidávat uzeninu.

  3. Pokud chceme salát zlehčit, můžeme místo majolky vmíchat do salátu zakysanou smetanu nebo obojí zkombinovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!