Grilované vepřové plátky v koriandrové marinádě
Recepty, GrilováníSuroviny
- 6 plátků vepřové krkovice nebo kotlety
- Marináda:
- 2 lžíce medu
- 6 lžic 100% pomerančového džusu
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce vinného octa
- 3 rozetřené stroužky česneku
- 1 lžička mletého koriandrového semínka
- hrst nasekaných čerstvých lístků koriandru
- 2 lžičky drceného římského kmínu
- 2 lžičky oregana
Postup Grilované vepřové plátky v koriandrové marinádě
Postup přípravy receptu
-
Smícháme všechny ingredience na marinádu.
Plátky masa vložíme do marinády a odložíme nejméně na 6 hodin do chladu. Občas v marinádě plátky obrátíme. Pak maso grilujeme na rozehřátém grilu. Maso musíme stále kontrolovat, med obsažený v marinádě by se mohl rychle připalovat, grilujeme spíše na kraji grilu a ne uprostřed na přímém žáru.