Opékaná polenta s medvědím česnekem
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 200 g kukuřičné krupice (foto)
- 1 000 ml vody
- 2 zarovnané KL soli
- velká hrst medvědí česnek
- olej na opékání
Postup Opékaná polenta s medvědím česnekem
Postup přípravy receptu
-
Listy medvedieho cesnaku umyjeme, necháme dobre okvapkať, vysušíme na papierovej utierke a prekrájame.
Vodu osolíme, zavaríme kukuričnú krupicu - za neustáleho miešania uvaríme hustú kašu. Varíme cca 25 min., aby nebola tvrdá. Po vypnutí vmiešame medvedí cesnak.
Veľký plech vystelieme papierom na pečenie, vylejeme kašu a rozotrieme na hrúbku asi 1 cm. Necháme v chlade stuhnúť.
Po stuhnutí vykrajujeme okrúhle tvary, alebo pokrájame nožom na ľubovoľné tvary. Opekáme z obch strán na oleji.