Opékaná polenta s medvědím česnekem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

200 g kukuřičné krupice (foto)
1 000 ml vody
2 zarovnané KL soli
velká hrst medvědí česnek
olej na opékání

Postup přípravy receptu

  1. Listy medvedieho cesnaku umyjeme, necháme dobre okvapkať, vysušíme na papierovej utierke a prekrájame.

  2. Vodu osolíme, zavaríme kukuričnú krupicu - za neustáleho miešania uvaríme hustú kašu. Varíme cca 25 min., aby nebola tvrdá. Po vypnutí vmiešame medvedí cesnak.

  3. Veľký plech vystelieme papierom na pečenie, vylejeme kašu a rozotrieme na hrúbku asi 1 cm. Necháme v chlade stuhnúť.

  4. Po stuhnutí vykrajujeme okrúhle tvary, alebo pokrájame nožom na ľubovoľné tvary. Opekáme z obch strán na oleji.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!