Kvasnicová pomazánka s celerem
Recepty, PomazánkySuroviny
- 100 g kvasnic (droždí)
- 1 cibule
- 3-4 lžíce jemně nastrouhaného syrového celeru
- 2-3 lžíce smetany
- 4 vejce
- máslo
- mletý kmín
- sůl
- pepř
- pažitka
Postup Kvasnicová pomazánka s celerem
Postup přípravy receptu
-
Rozpustíme máslo a drobně nakrájenou cibuli necháme zesklovatět. Přidáme celer a trošku kmínu. Společně opékáme cca 2-3 minutky a rozdrobíme droždí.
Až se droždí rozteče a rozvoní, vlijeme rozšlehaná vejce se smetanou a necháme srazit. Pomazánka by měla zůstat vláčná. Dochutíme solí, pepřem a pažitkou. Podáváme s chlebem.