Kuřecí steak na zeleném pepři

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa
2 lžíce oleje
1 lžíce sladké chilli omáčky
lžička rozmačkaného zeleného pepře - naloženého
1/2 lžičky sušeného česneku
sůl
pepř
olej na opečení
Omáčka:
100 ml smetany
1-2 lžíce naloženého zeleného pepře
půl lžičky hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme olej, česnek, chilli a rozmačkaný pepř. Kuřecí prsa omyjeme a osušíme. Nenaklepáváme, jen nasolíme a opepříme. Naložíme do marinády a necháme nejméně 2 hodiny odležet.

  2. Po odležení je opečeme v rozpáleném oleji z každé strany cca 3 - 5 minut. Záleží na síle masa. Hotové maso vyjmeme a zabalíme do alobalu.

  3. Do výpeku přidáme smetanu, hořčici a pepř. Dochutíme případně solí a pepřem a necháme probublat. Po cca 6 - 8 minutách odležení steaku servírujeme na talíř, politý omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!