Kuřecí steak na zeleném pepři
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí prsa
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce sladké chilli omáčky
- lžička rozmačkaného zeleného pepře - naloženého
- 1/2 lžičky sušeného česneku
- sůl
- pepř
- olej na opečení
- Omáčka:
- 100 ml smetany
- 1-2 lžíce naloženého zeleného pepře
- půl lžičky hořčice
Postup Kuřecí steak na zeleném pepři
Postup přípravy receptu
-
Smícháme olej, česnek, chilli a rozmačkaný pepř. Kuřecí prsa omyjeme a osušíme. Nenaklepáváme, jen nasolíme a opepříme. Naložíme do marinády a necháme nejméně 2 hodiny odležet.
Po odležení je opečeme v rozpáleném oleji z každé strany cca 3 - 5 minut. Záleží na síle masa. Hotové maso vyjmeme a zabalíme do alobalu.
Do výpeku přidáme smetanu, hořčici a pepř. Dochutíme případně solí a pepřem a necháme probublat. Po cca 6 - 8 minutách odležení steaku servírujeme na talíř, politý omáčkou.