Krůtí játra s fenyklem a jablíčkem

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 g krůtích jater
2 bulvy fenyklu
2 jablka - nejlépe Granny Smith
120 ml bílého vína
1 lžíce cukru - nejlépe hnědého
3 lžíce másla
sůl
mletý bílý pepř
drůbeží vývar
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi rozehřejeme olej s jednou lžící másla a játra zprudka orestujeme. Opepříme, přilijeme víno a necháme ho vyvařit.

  2. Přidáme fenykl nakrájený na větší kousky, osolíme, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Na závěr zjemníme šťávu lžící másla.

  3. Z jablek odstraníme jadřínec a nakrájíme je na kolečka.

  4. Na menší pánvi rozehřejeme lžíci másla, přidáme cukr a necháme ho rozpustit.

  5. Vložíme kolečka jablíček a krátce podusíme - necháme zkaramelizovat.

  6. Na talíři posypeme játra fenyklovými lístky. Podávala jsem s rýží, kterou jsem prokládala plátky jablek. Hodily by i opečené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!