Krůtí játra s fenyklem a jablíčkem
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 500 g krůtích jater
- 2 bulvy fenyklu
- 2 jablka - nejlépe Granny Smith
- 120 ml bílého vína
- 1 lžíce cukru - nejlépe hnědého
- 3 lžíce másla
- sůl
- mletý bílý pepř
- drůbeží vývar
- olivový olej
Postup Krůtí játra s fenyklem a jablíčkem
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi rozehřejeme olej s jednou lžící másla a játra zprudka orestujeme. Opepříme, přilijeme víno a necháme ho vyvařit.
Přidáme fenykl nakrájený na větší kousky, osolíme, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Na závěr zjemníme šťávu lžící másla.
Z jablek odstraníme jadřínec a nakrájíme je na kolečka.
Na menší pánvi rozehřejeme lžíci másla, přidáme cukr a necháme ho rozpustit.
Vložíme kolečka jablíček a krátce podusíme - necháme zkaramelizovat.
Na talíři posypeme játra fenyklovými lístky. Podávala jsem s rýží, kterou jsem prokládala plátky jablek. Hodily by i opečené brambory.