Kuřecí plátky v česnekové omáčce se sýrem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí prsa
- 2 lžíce sojové omáčky
- rovná lžička sušeného česneku
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- trochu oleje
- Omáčka:
- 1 cibule
- 6-8 stroužků česneku
- hrnek mléka
- vývar podle potřeby
- 1 plná lžíce hladké mouky
- 2-3 lžíce strouhaného sýru parmazánového typu
- rovná lžička uzené papriky
- smetana na zjemnění
- máslo dle potřeby
- sůl
- pepř
Postup Kuřecí plátky v česnekové omáčce se sýrem
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky. Smícháme se sojovou omáčkou, čerstvě pomletým pepřem, česnekem a malinko soli. Necháme 1/2-1 hodinku uležet.
Pánev s olejem rozehřejeme a plátky zprudka orestujeme. Stačí cca 2-3 minuty z každé strany, podle velikosti masa. Hotové vytáhneme a udržujeme v teple.
Do pánve po mase dáme kousek másla, je-li třeba, a necháme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli s česnekem. Zasypeme paprikou, zamícháme a přidáme mouku.
Po orestování jíšku zalijeme mlékem a přivedeme k varu. Hustotu upravujeme vývarem. Omáčku s občasným mícháním vaříme cca deset minut. Přidáme sýr a necháme rozpustit.
Po provaření omáčku dochutíme solí a pepřem a zjemníme trochou smetany. Vrátíme maso do omáčky a společně prohřejeme. Podáváme s bramborami, noky nebo těstovinami.