Cupcaky s hrobečky
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na těsto:
- 180 g polohrubé mouky
- 25 g kakaa holandského typu
- 5 g jedlé sody - 1 lžička
- 180 g krupicového cukru
- 2 větší vejce
- 45 g oleje
- 250 ml kefírového mléka
- Na krém:
- 125 g měkkého tučného tvarohu z vaničky
- 25 g - 1/2 sáčku vanilkového pudinku bez vaření Créme Olé
- 10 g moučkového cukru - dle potřeby
- 100 ml mléka - dle potřeby
- Na zdobení:
- kakaové sušenky na drť
- náhrobky z lineckého těsta s křížkem z hořké čokolády
- malé marcipánové kytičky a lístky
Postup Cupcaky s hrobečky
Postup přípravy receptu
-
Formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky. Pokud používáme silikonové, tak je jemně vytřeme olejem.
Smícháme mouku, kakao, jedlou sodu a prosijeme. V druhé míse krátce prošleháme vejce s cukrem, zašleháme olej a střídavě a po částech přidáme moučnou směs a kefír. Vzniklé těsto má tekutější konzistenci. Nalijeme ho do 2/3 výšky připravených košíčků, vložíme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme zhruba 20 minut. Vyndáme na mřížku a necháme vychladnout.
V míse prošleháme tvaroh s cukrem, přidáme studené mléko. Za stálého šlehání přisypáváme Créme Olé a při nejvyšších otáčkách šleháme zhruba 2 - 3 minuty. Vznikne hustější krém, dosladíme dle chuti.
Kakaové sušenky vložíme do mikrotenového sáčku a válečkem jemně rozdrtíme na drobečky. Náhrobky připravíme v předstihu např. z lineckého těsta za pomoci oválné vykrajovací formičky. Křížky vytvoříme rozpuštěnou čokoládou, případně černou cukrářskou barvou. Kytičky a lístky připravíme buď z marcipánu, nebo nějaké tzv. mléčné hmoty, případně potahovací hmoty.
Na vychladlé muffiny navrstvíme krém, který uhladíme do menší polokoule a posypeme drobečky. Jde to lépe opačně, když muffiny s krémem do drobečků v misce mírně zatlačujeme. Pak přidáme náhrobky, pro lepší fixaci se může povrch kousek pod krémem malinko naříznout. Dozdobíme kytičkami.