Pohár s mandarinkovým krémem a čokoládou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1 mandarinkový kompot
- 1 kostka tvarohu
- 1 lžíce cukru
- 3 plátky želatiny
- 1 balení kakaových sušenek BeBe
- 60 g másla
- 1 šlehačka - 33%
- 100 g čokolády na vaření (mám vyzkoušenou Orion, nedělá hrudky)
Postup Pohár s mandarinkovým krémem a čokoládou
Postup přípravy receptu
-
Sušenky rozdrobíme do misky a přelijeme rozpuštěným máslem, promícháme a rozdělíme do pohárů. Pak ušleháme tvaroh s cukrem a konzervou mandarinek (mandarinky i se šťávou), jen několik mandarinek necháme na ozdobu. 3 plátky želatiny namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Vymačkáme a v trošce horké vody zahřejeme do úplného rozpuštění, ale pozor - nesmí vařit! Ihned vmícháme 3 lžíce tvarohové hmoty, abychom želatinu zchladili, promícháme a vlijeme do ostatní tvarohové hmoty. Prošleháme a vlijeme do pohárů. Necháme vystydnout a dáme na noc do lednice ztuhnout.
Šlehačku vlijeme do malého kastrůlku a nalámeme do ní čokoládu. Zahříváme a necháme čokoládu rozpustit, opět pozor - nesmí vařit! Necháme vystydnout a uložíme na noc do ledničky.
Před podáváním čokoládovou šlehačku ušleháme ručním šlehačem a poháry ozdobíme.