Kapr od Bošileckého mostku

Recepty, Ryby

Suroviny

2 kousky kapra
sůl
pepř
mletá sladká paprika
2 plátky anglické slaniny nebo klasické slaniny
1/2 čerstvé bílé papriky
1 rajče
50 g oleje
50 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Kapří kousky osolíme, opepříme, posypeme paprikou.

  2. Vložíme do pekáčku na rozehřátý olej s máslem.

  3. Jednotlivé kousky kapra poklademe plátky anglické slaniny, proužky papriky a na každý kousek dáme půl rajčete řezem nahoru.

  4. Dáme zapéct do předehřáté trouby asi na 20 minut, možná malinko více, podle typu trouby a vlastní zkušenosti.

  5. Na talíři přelijeme kapra výpekem. Podáváme s různě upravenými brambory. Nejlépe však chutná s chlebem namáčeným do šťávy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!