Briošky s čokoládou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 250 ml mléka
- 2 vejce
- 90 g rozpuštěného másla
- špetka soli
- 600 g polohrubé mouky
- 20 g droždí
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžíce krupicového cukru
- 200 g čokolády (tabulky)
- vejce na potření
Postup Briošky s čokoládou
Postup přípravy receptu
-
Těsto zaděláme nejlépe v DP, popř. klasickým způsobem a necháme dobře vykynout. Poté ho vyklopíme na pracovní desku, rozválíme na plát asi 5mm silný a vykrájíme z něj kolečka o průměru zhruba 5 cm. Do horní poloviny každého kolečka položíme čtvereček čokolády, přiklopíme spodní polovinou tak, jak je vidět na fotografii a následně ještě přehneme oběma cípy k sobě.
Vždy tři takto připravené kousky skládáme do papírových košíčků na muffiny (nebo do olejem vymazaných důlků v muffinovém plechu), potřeme vejcem a pečeme na 175°C zhruba 25 minut. Upečené briošky přendáme na mřížku a necháme vychladnout.