Bramboračka-houbovačka
Recepty, PolévkySuroviny
- 2 větší brambory
- 2 velké hrsti hub
- 1 větí mrkev
- 2 rajčata
- 1 cibule
- 1 petržel kořenová
- 1/2 cukety nebo salátové okurky
- 1/3 bulvy celeru
- 1 stroužek česneku
- kus pórku
- kus kapusty
- zeleninový bujón
- olej (na jíšku)
- hladká mouka (na jíšku)
- majoránka
- mletá paprika
- pepř
- sůl
Postup Bramboračka-houbovačka
Postup přípravy receptu
-
Veškerou zeleninu si nakrájíme na menší kostičky (viz.foto!)a dáme do misky.
V hrnci, ve kterém budeme vařit polévku si z oleje a mouky uděláme jíšku, když je mírně do hněda naředíme jí vodou tolik, kolik budeme chtít polévky, přidáme zeleninový bujón a uvedeme za stálého míchání do varu.
Do vařící se vody přidáme zeleninu, kterou máme připravenou v misce a houby, které nakrájíme také na kostičky, přidáme ještě koření-papriku, majoránku, pepř a vaříme mírným varem, dokud není všechno měkké a nakonec doladíme chuť solí.