Bramboračka-houbovačka

Recepty, Polévky

Suroviny

2 větší brambory
2 velké hrsti hub
1 větí mrkev
2 rajčata
1 cibule
1 petržel kořenová
1/2 cukety nebo salátové okurky
1/3 bulvy celeru
1 stroužek česneku
kus pórku
kus kapusty
zeleninový bujón
olej (na jíšku)
hladká mouka (na jíšku)
majoránka
mletá paprika
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Veškerou zeleninu si nakrájíme na menší kostičky (viz.foto!)a dáme do misky.

  2. V hrnci, ve kterém budeme vařit polévku si z oleje a mouky uděláme jíšku, když je mírně do hněda naředíme jí vodou tolik, kolik budeme chtít polévky, přidáme zeleninový bujón a uvedeme za stálého míchání do varu.

  3. Do vařící se vody přidáme zeleninu, kterou máme připravenou v misce a houby, které nakrájíme také na kostičky, přidáme ještě koření-papriku, majoránku, pepř a vaříme mírným varem, dokud není všechno měkké a nakonec doladíme chuť solí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!