Kuřecí stehna v kokosové marinádě s jablky
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 větší kuřecí stehna
- máslo
- 4 střední jablka
- Marináda:
- kokos
- máslo
- sůl
- mletá sladká červená paprika
Postup Kuřecí stehna v kokosové marinádě s jablky
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí stehna omyjeme. Máslo rozpustíme a smícháme s kokosem, solí a mletou sladkou paprikou. Množství surovin by mělo být zhruba tak, aby se vytvořila hustá kaše. Pekáček vyklademe plátky másla.
Marinádou potřeme kuřesí stehna z obou stran a dáme péci do trouby na cca 180 stupňů. Pečeme odkryté asi 20-30 minut (než se rozvoní).
Jablka omyjeme, jádřinec vykrojíme a jablka nakrájíme na plátky. Posypeme jimi kuřecí stehna a větší část dáme pod ně.
Dáme zpět do trouby a pečeme, než je maso úplně měkké. V případě potřeby podlijeme vodou.
Když je maso měkké, můžeme zvýšit teplotu na cca 200°C a nechat ještě asi 15-20 minut na křupavější kůrčičku.
Podáváme nejlépe s rýží.