Bagetky plněné sýrem po italsku
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 550 g hladké mouky
- 250 ml teplé vody
- 4 lžíce oleje
- 30 g droždí
- 2 lžičky soli
- 1 lžička cukru
- oregano
- 100 g salámu Mortadella
- 200 g eidamu
Postup Bagetky plněné sýrem po italsku
Postup přípravy receptu
-
Do mísy vysypeme mouku, uděláme do ní důlek, rozdrobíme do něj droždí, posypeme cukrem, zalijeme teplou vodou a necháme vzejít.
Až kvásek vzejde, přidáme do mísy olej, sůl, oregano a salám na drobounké kostičky.
Vypracujeme těsto a necháme asi hodinu kynout.
Po vykynutí těsto znovu krátce prohněteme a rozdělíme na osm částí, ze kterých uválíme válečky 3-4cm široké a 20cm dlouhé.
Každý z nich prsty po celé délce rozplácneme a poklademe eidamem nakrájeným na kostičky.
Bagetky dobře zabalíme, uděláme ostrým nožem jemné zářezy, potřeme žloutkem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C dozlatova.