Bagetky plněné sýrem po italsku

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

550 g hladké mouky
250 ml teplé vody
4 lžíce oleje
30 g droždí
2 lžičky soli
1 lžička cukru
oregano
100 g salámu Mortadella
200 g eidamu

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy vysypeme mouku, uděláme do ní důlek, rozdrobíme do něj droždí, posypeme cukrem, zalijeme teplou vodou a necháme vzejít.

  2. Až kvásek vzejde, přidáme do mísy olej, sůl, oregano a salám na drobounké kostičky.

  3. Vypracujeme těsto a necháme asi hodinu kynout.

  4. Po vykynutí těsto znovu krátce prohněteme a rozdělíme na osm částí, ze kterých uválíme válečky 3-4cm široké a 20cm dlouhé.

  5. Každý z nich prsty po celé délce rozplácneme a poklademe eidamem nakrájeným na kostičky.

  6. Bagetky dobře zabalíme, uděláme ostrým nožem jemné zářezy, potřeme žloutkem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!