Zadělávané kuře

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí čtvrtky
Na vývar:
2 mrkve
1 petržel
kousek celeru
libeček
1 cibule
2 stroužky česneku
celý pepř
sůl
trochu oleje
Dále:
1 cibule
lžíce másla
lžička mleté papriky
3 lžíce hladké mouky
100 g zakysané smetany
špetka cukru
bílý pepř
hrášek sterilovaný nebo mražený

Postup přípravy receptu

  1. Omyté maso opečeme na trošce oleje z obou stran, aby se zatáhlo. Zalijeme vodou, jen aby bylo maso ponořené. Přidáme očištěnou zeleninu, koření a vaříme do změknutí masa. Měkké maso obereme od kosti.

  2. Na omáčku necháme zesklovatět na másle nakrájenou cibuli. Přidáme papriku, zamícháme a nakonec mouku. Zalijeme zchladlým vývarem z masa, pořádně promícháme a necháme vařit cca 15 minut. Omáčku rozmixujeme ponorným mixérem.

  3. Do provařené omáčky přidáme smetanu, obrané maso, hrášek a nastrouhanou mrkev z polévky. Společně už jen krátce povaříme. Dochutíme pepřem, špetkou cukru, případně solí. Podáváme s těstovinami nebo knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!