Zadělávané kuře
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí čtvrtky
- Na vývar:
- 2 mrkve
- 1 petržel
- kousek celeru
- libeček
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- celý pepř
- sůl
- trochu oleje
- Dále:
- 1 cibule
- lžíce másla
- lžička mleté papriky
- 3 lžíce hladké mouky
- 100 g zakysané smetany
- špetka cukru
- bílý pepř
- hrášek sterilovaný nebo mražený
Postup Zadělávané kuře
Postup přípravy receptu
-
Omyté maso opečeme na trošce oleje z obou stran, aby se zatáhlo. Zalijeme vodou, jen aby bylo maso ponořené. Přidáme očištěnou zeleninu, koření a vaříme do změknutí masa. Měkké maso obereme od kosti.
Na omáčku necháme zesklovatět na másle nakrájenou cibuli. Přidáme papriku, zamícháme a nakonec mouku. Zalijeme zchladlým vývarem z masa, pořádně promícháme a necháme vařit cca 15 minut. Omáčku rozmixujeme ponorným mixérem.
Do provařené omáčky přidáme smetanu, obrané maso, hrášek a nastrouhanou mrkev z polévky. Společně už jen krátce povaříme. Dochutíme pepřem, špetkou cukru, případně solí. Podáváme s těstovinami nebo knedlíkem.