Bezinková šmaja z Brna

Recepty, Nápoje

Suroviny

1600 g bezových kuliček
cca 7 ks badyánu (obsah sáčku)
600 g cukru krystalu
1 sáček vanilkového cukru
káva – mletá zrnková (uvařená)
rum
1 l vody

Postup přípravy receptu

  1. Kuličky bezu 20 minut povaříme společně s badyánem.

  2. Poté vše přes plátno a cedník přepasírujeme (badyán nejdřív vyjmeme). Šťávu znovu ohřejeme a přidáme vanilkový a krystalový cukr. Dále přidáme dva šufánky silné kávy a vše necháme ještě chvilku rozpustit a prohřát.

  3. Po vychladnutí vlijeme půl litru rumu, promícháme a plníme do lávhí. Skladujeme v chladnu a temnu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!