Bezinková šmaja z Brna
Recepty, NápojeSuroviny
- 1600 g bezových kuliček
- cca 7 ks badyánu (obsah sáčku)
- 600 g cukru krystalu
- 1 sáček vanilkového cukru
- káva – mletá zrnková (uvařená)
- rum
- 1 l vody
Postup Bezinková šmaja z Brna
Postup přípravy receptu
-
Kuličky bezu 20 minut povaříme společně s badyánem.
Poté vše přes plátno a cedník přepasírujeme (badyán nejdřív vyjmeme). Šťávu znovu ohřejeme a přidáme vanilkový a krystalový cukr. Dále přidáme dva šufánky silné kávy a vše necháme ještě chvilku rozpustit a prohřát.
Po vychladnutí vlijeme půl litru rumu, promícháme a plníme do lávhí. Skladujeme v chladnu a temnu.