Míša roláda

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
5 vejec
100 g polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
2 lžíce kakaa, dle barvy
3 lžíce oleje
pečící papír nebo fólie
3 lžíce vlažné vody
120 g cukru krupice
Krém:
100 g másla změklého
70-100 g moučkového cukru dle chuti
1 vanilkový cukr
250 g měkkého tvarohu
250 ml smetany ke šlehání
Dále:
1 lžička Omegy nebo Ivy, Ceresolu...
1 ks tyčinky ledových kaštanů

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej s vodou, promícháme a poté zašleháme i mouku s kypřidlem a kakaem. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků a těsto nalijeme na plech, vyložený pečícím papírem, kde ho rovnoměrně rozetřeme. Vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečeme cca 12 minut - vyzkoušíme špejlí. Těsto musí zůstat pružné, nesmíme ho přesušit, aby se nelámalo při rolování. Po vyndání z trouby plát i s pečícím papírem srolujeme a necháme zchladnout.

  2. Během chladnutí rolády připravíme krém: změklé máslo vyšleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny, pak vmícháme tvaroh a nakonec i dotuha vyšlehanou smetanu.

  3. Po zchladnutí roládu rozbalíme, opatrně sundáme pečící papír a potřeme ji krémem (část ponecháme na potření vrchní vrstvy) a opět pevně zavineme. Potom potřeme i povrch rolády a dáme do chladna ztuhnout a proležet.

  4. Po ztuhnutí roládu pocákáme rozpuštěnými ledovými kaštany, které jsme vymíchali s kouskem tuku. Kaštany můžeme rozpustit ve vodní lázni nebo v mikrovlnce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!