Cupcaky plněné vanilkovým krémem

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 a 1/2 hrnku polohrubé mouky
špetka soli
1 lžička jedlé sody
1 velké vejce
3/4 hrnku cukru krupice
1/2 hrnku rostlinného oleje
1 hrnek kefíru nebo podmáslí
1 lžička vanilkového extraktu
citronová kůra
Vanilkový krém s jogurtem:
400 g řeckého jogurtu
1 kelímek smetany ke šlehání
3 lžíce cukru krupice
1 lžička vanilkového cukru
2 lžičky citronová kůry
čerstvé ovoce na ozdobu maliny, borůvky

Postup přípravy receptu

  1. Do formy na muffiny vložte papírovými košíčky. V míse smíchejte prosátou mouku se solí a jedlou sodou, nechte stranou. Vejce prošlehejte s cukrem, pak přidejte olej, vanilkový extrakt a citronovou kůru, prošlehejte. Střídavě přidejte mouku a kefír. Nakonec prošlehejte do hladka.

  2. Těsto rozdělte do 12 košíčků a dejte péct do vyhřáté trouby 170 stupňů Celsia na 15-20 minut. Pečeme, až jsou lehce dozlatova. Nechte chvilku vychladnout ve formě. Pak vyndejte z formy, po úplném vychladnutí vykrojíme opatrně vnitřek. Plníme krémem a zdobíme ovocem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!