Salát Waldorf

Recepty, Saláty

Suroviny

hrst vlašských ořechů nakrájených nahrubo
2 jablka (kyselejší - oloupaná a nakrájená na větší kostky)
šálek (rozpůlených kuliček) červeného hroznového vína
1 řapík celeru pokrájeného nadrobno
1/2 šálku strouhaného kokosu
2 vrchovaté lžíce tučného bílého jogurtu
1 vrchovatá lžíce dobré majonezy
šťáva a kůra z 1/2 citronu
2 lžíce hnědého cukru
špetka soli
špetka kayenského pepře

Postup přípravy receptu

  1. Vlašské ořechy lehce opražíme na suché pánvi, až lehce zhnědnou - pozor, nepřežeňte, rychle se pálí a hořknou.

  2. Jablka, víno, celer a kokos dáme do mísy a přidáme zchladlé ořechy.

  3. Zalijeme zálivkou, kterou připravíme smícháním jogurtu, majonezy, kůry a šťávy z citronu, cukru, soli a pepře. Lehce promícháme a necháme vychladit.

  4. Řapíkatý celer nenahrazujte celerem bulvovým. Oba sice mají charakteristické celerové aroma, ale bulvový celer nemůže nahradit šťavnatost a křupavost celeru řapíkatého.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!