Salát Waldorf
Recepty, SalátySuroviny
- hrst vlašských ořechů nakrájených nahrubo
- 2 jablka (kyselejší - oloupaná a nakrájená na větší kostky)
- šálek (rozpůlených kuliček) červeného hroznového vína
- 1 řapík celeru pokrájeného nadrobno
- 1/2 šálku strouhaného kokosu
- 2 vrchovaté lžíce tučného bílého jogurtu
- 1 vrchovatá lžíce dobré majonezy
- šťáva a kůra z 1/2 citronu
- 2 lžíce hnědého cukru
- špetka soli
- špetka kayenského pepře
Postup Salát Waldorf
Postup přípravy receptu
-
Vlašské ořechy lehce opražíme na suché pánvi, až lehce zhnědnou - pozor, nepřežeňte, rychle se pálí a hořknou.
Jablka, víno, celer a kokos dáme do mísy a přidáme zchladlé ořechy.
Zalijeme zálivkou, kterou připravíme smícháním jogurtu, majonezy, kůry a šťávy z citronu, cukru, soli a pepře. Lehce promícháme a necháme vychladit.
Řapíkatý celer nenahrazujte celerem bulvovým. Oba sice mají charakteristické celerové aroma, ale bulvový celer nemůže nahradit šťavnatost a křupavost celeru řapíkatého.