Pečená červená řepa s vepřovými játry
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 500 g červené řepy
- 300 g vepřových jater
- 2 lžíce másla
- 3 lžičky jablečného octa
- hladkou mouku
- 5 šalotek
- 4 lžíci cukru
- 1 dcl bílého vína
- 1 dcl jablečného moštu
- 1 dcl minerální vody
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup Pečená červená řepa s vepřovými játry
Postup přípravy receptu
-
Červenou řepu vyložíme na pečící papír a pečeme v troubě při 200°C 1,5 hodiny.
Poté ji oloupeme, nakrájíme na plátky, dáme do kastrůlku na máslo, osolíme, opepříme a zalijeme minerálkou a jablečným octem a necháme projít varem.
Necháme zkaramelizovat cukr, zalijeme vínem a moštem a necháme provařit. Pak přidáme šalotky a necháme 20 minut povařit.
Játra nakrájíme na plátky, obalíme v hladké mouce a na oleji opečeme z obou stran, z každé strany cca 2-3 minuty. Osolíme a opepříme. Vše naložíme na talíř a pokapeme rozvarem z karamelu a šalotky.