Pečená červená řepa s vepřovými játry

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 g červené řepy
300 g vepřových jater
2 lžíce másla
3 lžičky jablečného octa
hladkou mouku
5 šalotek
4 lžíci cukru
1 dcl bílého vína
1 dcl jablečného moštu
1 dcl minerální vody
olivový olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Červenou řepu vyložíme na pečící papír a pečeme v troubě při 200°C 1,5 hodiny.

  2. Poté ji oloupeme, nakrájíme na plátky, dáme do kastrůlku na máslo, osolíme, opepříme a zalijeme minerálkou a jablečným octem a necháme projít varem.

  3. Necháme zkaramelizovat cukr, zalijeme vínem a moštem a necháme provařit. Pak přidáme šalotky a necháme 20 minut povařit.

  4. Játra nakrájíme na plátky, obalíme v hladké mouce a na oleji opečeme z obou stran, z každé strany cca 2-3 minuty. Osolíme a opepříme. Vše naložíme na talíř a pokapeme rozvarem z karamelu a šalotky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!