Základní chleba z remosky
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 250 ml (g) vody
- lžička cukru
- 2 rovné lžičky soli
- lžička octa
- 2 lžičky kmínu
- 100 g žitné chlebové mouky
- 340-350 g hladké mouky
- 17 g droždí
Postup Základní chleba z remosky
Postup přípravy receptu
-
Z trochy vody, cukru, 2-3 lžic mouky a všeho droždí uděláme kvásek, který necháme asi 20 minut kynout v teple.
Přidáme zbytek surovin a vymísíme poměrně tuhé těsto, které necháme v zakryté míse kynout asi hodinu - pak ho propracujeme, uděláme kulatý bochník, oválíme ho v mouce, dlaní ho hodně zploštíme a dáme kynout do remosky na pečící papír.
Vykynutý upečeme - asi 40-45 minut.