Základní chleba z remosky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

250 ml (g) vody
lžička cukru
2 rovné lžičky soli
lžička octa
2 lžičky kmínu
100 g žitné chlebové mouky
340-350 g hladké mouky
17 g droždí

Postup přípravy receptu

  1. Z trochy vody, cukru, 2-3 lžic mouky a všeho droždí uděláme kvásek, který necháme asi 20 minut kynout v teple.

  2. Přidáme zbytek surovin a vymísíme poměrně tuhé těsto, které necháme v zakryté míse kynout asi hodinu - pak ho propracujeme, uděláme kulatý bochník, oválíme ho v mouce, dlaní ho hodně zploštíme a dáme kynout do remosky na pečící papír.

  3. Vykynutý upečeme - asi 40-45 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!