Gulášek z hlívy

Recepty, Houby

Suroviny

600 g hlívy ústřičné
1 l zeleninového vývaru
6 stroužků česneku
2 velké cibule
3 vrchovaté lžíce rajského protlaku
3 lžíce červené papriky
2 lžíce majoránky
olej
ovesné vločky na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Hlívu pokrájíme na větší kousky. Ve větším hrnci rozpálíme olej, vsypeme cibuli a jakmile změkne přidáme rajský protlak.

  2. Zamícháme, přisypeme červenou papriku a vsypeme pokrájenou hlívu. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Česnek prolisujeme nebo drobně nasekáme a přidáme do omáčky spolu s majoránkou.

  3. Vaříme 15 minut zakryté na mírném plameni. Zahustíme ovesnými vločkami a ještě chvíli povaříme. Podáváme s těstovinami nebo knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!