Vepřové kousky na paprice z tlakového hrnce

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

3/4 kg vepřového plecka
1 cibule
2 stroužky česneku
chilli vločky dle chuti
2 polévkové lžíce olivového oleje
1/2 čajové lžičky pepře
1/2 čajové lžičky soli
1 čajová lžička sladké papriky
1 masox
1 čerstvá kapie (4 poloviny sterilované)
50 ml bílého vína (i krabicové)
1 čajová lžička Solamylu

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme olej a zmáčkneme START.

  2. Do rozehřátého přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, sůl, pepř, papriku dobře promícháme a chvilku osmahneme.

  3. Přidáme na nudličky nakrájený česnek, maso nakrájené na větší kousky (asi jak jedno sousto), rozdrobený bujón a kapii na nudličky.

  4. Přilijeme víno a ještě jednou promícháme a zavřeme víko.

  5. Nastavíme program CHICKEN, DUCK, MEAT a necháme vařit. Po samovolném vyjíti páry otevřeme a do druhé části vína vsypeme Solamyl a rozmícháme.

  6. Nalijeme k masu a zapneme START.

  7. Za stálého míchání necháme projít varem a vypneme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!