Švestkový koláč s mákem a marcipánem bez sušeného mléka

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
1 hrnek hladké mouky
1 hrnek polohrubé mouky
3/4 hrnku moučkového cukru
1 vanilkový cukr
3/4 kypřícího prášku
1 hrnek mléka
3/4 hrnku oleje
1 vejce
mák
švestky
Marcipán:
150 g mandlí
200 g moučkového cukru
1/2 bílku

Postup přípravy receptu

  1. Mouky, cukry, kypřící prášek, mléko, vejce a olej smícháme a vypracujeme hladké těsto, to vylijeme do pekáčku, který vyložíme pečicím papírem.

  2. Těsto posypeme mákem a poklademe vypeckovanými a nakrájenými švestkami.

  3. Marcipán: Mandle spaříme, oloupeme a rozdrtíme. Smícháme s prosetým cukrem a bílkem a vytvarujeme hladké těsto, které uložíme do lednice přes noc.

  4. Marcipán nastrouháme na koláč a vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180°C asi 40 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!