Švestkový koláč s mákem a marcipánem bez sušeného mléka
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 3/4 hrnku moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 3/4 kypřícího prášku
- 1 hrnek mléka
- 3/4 hrnku oleje
- 1 vejce
- mák
- švestky
- Marcipán:
- 150 g mandlí
- 200 g moučkového cukru
- 1/2 bílku
Postup Švestkový koláč s mákem a marcipánem bez sušeného mléka
Postup přípravy receptu
-
Mouky, cukry, kypřící prášek, mléko, vejce a olej smícháme a vypracujeme hladké těsto, to vylijeme do pekáčku, který vyložíme pečicím papírem.
Těsto posypeme mákem a poklademe vypeckovanými a nakrájenými švestkami.
Marcipán: Mandle spaříme, oloupeme a rozdrtíme. Smícháme s prosetým cukrem a bílkem a vytvarujeme hladké těsto, které uložíme do lednice přes noc.
Marcipán nastrouháme na koláč a vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180°C asi 40 minut.