Kukuřičná polévka s cornies
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 cibule
- 3 lžíce oleje
- 300 ml mléka
- 200 ml smetany ke šlehání
- 300 ml zeleninového vývaru
- 220 g kukuřice (2 malé konzervy Bonduelle)
- 6 ks Racio kukuřičných cornies s mořskou solí
- špetka muškátového oříšku
- 1/2 lžičky sušeného česneku
- sůl
- bílý pepř
- petrželka
Postup Kukuřičná polévka s cornies
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nadrobno nakrájíme a orestujeme na oleji dozlatova, zalijeme ji zeleninovým vývarem a pár minut povaříme.
Přidáme kukuřici, mléko a dvě třetiny smetany, vsypeme čtyři plátky nadrcených cornies, přidáme česnek (nemusí být) a necháme na mírném ohni vařit 5 až 10 minut.
Ponorným mixérem rozmixujeme vše dohladka, osolíme, okořeníme bílým pepřem a muškátovým oříškem.
Polévku na talíři ozdobíme zbytkem smetany (pokud se vám chce, můžete ji vyšlehat), petrželkou a nadrcenými cornies.