Kuřecí rolky se sušenými rajčaty a bramborovo-dýňovou kaší

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 kuřecí prsa
9 plátků schwarzwaldské šunky (cca 200 g)
9 nakládaných, sušených rajčat v oleji (jedna sklenička 280 g, zbyly mi jen tři plátky)
prolisovaný česnek
dijonská hořčice
víno
sůl
pepř
Kaše:
350 g brambor (typ B nebo C)
200 g dýně (hokaido)
2 špetky drceného kmínu
sůl
silný plátek másla
50 ml mléka
libeček

Postup přípravy receptu

  1. Prsa omyjte, osušte a rozřízněte na plátek. Paličkou na maso ho poklepejte, osolte, opepřete, potřete hořčicí, pak pestem. Začněte od nejširší strany. Do masa postupně zarolujte dva plátky rajčete a následně ještě jeden. Opatrně maso přitahujte, aby drželo tvar rolky. Hotovou rolku zamotejte do tří plátků šunky. Takto postupujte i u dalších rolek.

  2. Hotové rolky dejte do zapékací misky a polejte trochou oleje z rajčat, zakápněte trochou vína. Já použila červené - polosuché, které jsem měla načaté. Stejně tak bych klidně použila bílé. Pečte zhruba na 190°C asi 30 minut.

  3. Mezi tím, co se peče maso, oloupejte brambory a nakrájejte je na kostky, dýni odpeckujte. Slupka z dýně hokaido je po uvaření úplně měkká, proto se nemusí loupat, pouze očistěte nehezká místa a nakrájejte ji na stejné kostky jako brambory. Vařte v osolené vodě s kmínem doměkka.

  4. Brambory a dýni sceďte a přendejte do vyšší nádoby, ve které se vám bude dobře šlehat a nezašviháte si celou kuchyň.:P Přidejte máslo a začněte šlehat! (žádný ponorný mixér), postupně přilévejte mléko a šlehejte do požadované hustoty.

  5. Servírujte s čerstvým nasekaným libečkem nebo listovou petrželí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!