Dort Slavia
Recepty, DortySuroviny
- KORPUS:
- 120 g hladké mouky
- 30 g kakaa
- 150 g cukru písek
- 5 vajec
- 5 lžic oleje
- špetka soli
- KRÉM:
- 250 g másla
- 150 g cukru moučka
- 250 ml mléka
- 5 lžic polohrubé mouky
- falešná marcipánová hmota
- potravinářské barvy
- broskvová marmeláda
- kompotované broskve
Postup Dort Slavia
Postup přípravy receptu
-
Bílky se solí a cukrem ušleháme do pevného sněhu, min 5 min.
Všleháme olej a žloutky a lehce vmícháme mouku smíchanou s kakaem.
Těsto nalijeme do dortové formy vyložené na dně pečicím papírem a pečeme 40min na 150°C.
Vychladlý korpus prořízneme, potřeme marmeládou, krémem (cca 1/3 si necháme), poklademe broskvemi, přiklopíme vrchní částí a celý dort pomažeme rovnoměrně krémem.
Necháme v lednici ztuhnout, potáhneme neobarveným marcipánem a poté vytvarujeme z červeného marcipánu znak fotbalového klubu Slavia.
Krém: V mléce důkladně rozmícháme mouku a provaříme hustý bešamel.
Necháme vychladnout a všleháme postupně do másla vyšlehaného s cukrem.