Velikonoční dorty

Recepty, Zdobení

Suroviny

Těsto:
140 g hladké mouky
6 vajec
120 g cukru krupice
6 lžic oleje
1 lžička prášku do pečiva
Náplň:
250 g másla
2 lžíce vaječného koňaku
90 g moučkového cukru
1 vanilkový pudink OLE (za studena)
300 ml studeného mléka
Na ozdobu:
marcipán
potravinové barvivo

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si formu - na dno pečící papír, kraje potřít olejem.

  2. Rozdělíme žloutky od bílků. Bílky začneme šlehat, jakmile jsou tuhé, přidáme postupně cukr a opět šleháme na nejnižší stupeň, až se lepí na metle, přidáme po jednom žloutky a mezitím vždy lžíci oleje. Vše vyšleháme.

  3. Bokem prosejeme mouky, kakao a kypřící prášek. Pak vše smícháme a pečeme cca 25-35 min. v elektrické troubě na cca 160 stupňů.

  4. Při pečení vyšleháme všechny suroviny (máslo + cukr + koňak). Bokem si ušleháme pudink v mléku za studena a pak přimícháme do krému, tento pudink krém skvěle zahustí a není tolik máslový.

  5. Po vychladnutí korpus prořežeme, potřeme. Zdobíme marcipánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!