Ořechová roláda se šlehačkou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 4 vejce
- 80 g moučkového cukru
- 1 sáček vanilkového cukru
- 80 g strouhaných vlašských ořechů
- 250 ml smetany na šlehání
- 1 ztužovač do šlehačky
- NA OZDOBU:
- bílá čokoládová poleva
- hnědá čokoládová poleva
- polovina jader vlašských ořechů
Postup Ořechová roláda se šlehačkou
Postup přípravy receptu
-
V míse vyšlehejte do pěny oddělené žloutky s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem.
Zvlášť ušlehejte z bílků tuhý sníh a stěrkou jej zapravte do žloutkové hmoty.
Nakonec vmíchejte strouhané ořechy a vzniklé těsto rozetřete na plech s plátem pečícího papíru.
Pečte ve vyhřátí troubě (180°C po dobu 10-20 minut).
Upečený plát nechte na plechu mírně vychladnout, opatrně ho pak překlopte spodní stranou nahoru na pracovní plochu pokrytou čistým papírem na pečení.
Z povrchu plátu stáhněte původní papír, naneste na něj vrstvu našlehané smetany, plát s pomocí peč. papíru zarolujte a povrch rolády ozdobte bílou a tmavou čokoládovou polevou.
Než poleva zatuhne, zatlačte do ní poloviny jader ořechů.