Ořechová roláda se šlehačkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 vejce
80 g moučkového cukru
1 sáček vanilkového cukru
80 g strouhaných vlašských ořechů
250 ml smetany na šlehání
1 ztužovač do šlehačky
NA OZDOBU:
bílá čokoládová poleva
hnědá čokoládová poleva
polovina jader vlašských ořechů

Postup přípravy receptu

  1. V míse vyšlehejte do pěny oddělené žloutky s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem.

  2. Zvlášť ušlehejte z bílků tuhý sníh a stěrkou jej zapravte do žloutkové hmoty.

  3. Nakonec vmíchejte strouhané ořechy a vzniklé těsto rozetřete na plech s plátem pečícího papíru.

  4. Pečte ve vyhřátí troubě (180°C po dobu 10-20 minut).

  5. Upečený plát nechte na plechu mírně vychladnout, opatrně ho pak překlopte spodní stranou nahoru na pracovní plochu pokrytou čistým papírem na pečení.

  6. Z povrchu plátu stáhněte původní papír, naneste na něj vrstvu našlehané smetany, plát s pomocí peč. papíru zarolujte a povrch rolády ozdobte bílou a tmavou čokoládovou polevou.

  7. Než poleva zatuhne, zatlačte do ní poloviny jader ořechů.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!