Ořechová roládka plněná ořechovým krémem

Recepty, Moučníky

Suroviny

3 vejce
80 g medu
50 g cukru
1 lžíce oleje
80 g vlašských namletých ořechů
80 g hladké mouky
citronová kůra
Krém:
120 g vlašských namletých ořechů
30 g piškotů
50 ml mléka
50 g másla
120 g medu
1 vanilkový cukr
Poleva:
80 g čokolády na vaření
50 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Plech po bocích potřeme tukem a přilepíme na něj pečící papír, který potřeme olejem. Troubu zapneme na 180°C. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Do druhé mísy dáme žloutky, med, cukr, olej našleháme do pěny a přidáme 1/4 sněhu, citronovou kůru a prošleháme. Pomalu vmícháme mouku, ořechy a nakonec zlehka vmícháme zbylý sníh.

  2. Těsto rozetřeme na plech a dáme péct do předehřáté trouby na 7-8 minut. Ještě teplé těsto vyklopíme na navlhčenou utěrku a stočíme do rolády. Necháme ji jednu minutu, pak utěrku odstraňujeme, zároveň těsto znovu rolujeme a necháme vychladnout..

  3. Do mísy dáme namleté ořechy, spaříme je horkým mlékem. Přidáme vanilkový cukr, mleté piškoty, med, změklé máslo a promícháme. Roládu narovnáme a potřeme ji náplní a znova stočíme, po prvním přehnutí lžičkou náplň pevně přitlačíme pod přehyb a pevně stáčíme. Rozpustíme máslo s čokoládou, promícháme, nesmí to být řídké. Roládu potřeme, dáme ztuhnout, ještě znovu potřeme, opět necháme ztuhnout a pak řídkým zbytkem čokolády pomalu přeléváme roládu od začátku do konce. Dáme do lednice do druhého dne proležet.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!