Vepřové se zelím v minutkové verzi
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 300 g vepřové krkovice nebo plece či karé
- sůl
- pepř mletý
- 200 g kysaného zelí
- 1 lžička cukru krupice
- 1 cibule (70 g)
- 1 větší stroužek česneku
- 80 g česnekového boku nebo anglické či Váhalova slaniny
- sádlo nebo olej
Postup Vepřové se zelím v minutkové verzi
Postup přípravy receptu
-
Na rozpálené pánvi s troškou sádla či oleje osmažíme pokrájené osolené a opepřené kostky nebo nudličky masa ze všech stran dozlatova. Kdo chce, může maso nechat jako plátek, který před tepelnou úpravou naklepe a po stranách nakrojí, aby se nezkroutil.
Po osmažení maso vyndáme z pánve a udržujeme v teple. Do výpeku dáme na klínky nebo nudličky pokrájenou cibuli, kterou osmažíme lehce dozlatova, následně k ní přidáme osmažit na nudličky pokrájený česnekový bok (případně slaninu) a na závěr ještě nasekaný česnek.
Do této směsi přisypeme zelí, které můžeme překrájet na kratší kousky, mírně osladíme, promícháme, zaklopíme, ale plamen příliš nemírníme a takto krátce podusíme.
Zelnou směs nandáme na talíř a na ní navršíme smažené přírodní maso, nebo maso do zelné směsi vmícháme.
Podáváme s brambory, gnocchi, špeclemi či chlebem.