Pikantní vepřové plátky se sušenými rajčaty a baby špenátem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 vepřové plátky
6 ks sušených rajčat naložených v oleji
2 hrsti baby špenátu
1 lžička drcených naložených chilli papriček
1 lžíce másla
olivový olej
250 ml vývaru
sůl
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové plátky po stranách nakrojíme, osolíme a mírně opepříme. V pánvi rozehřejeme olej a maso zprudka opečeme.

  2. Přidáme sušená rajčata, drcené chilli, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Je-li třeba, přidáme vývar nebo vodu.

  3. Když je maso měkké, vložíme špenát a necháme ho zavadnout. Na závěr vše zjemníme lžící studeného másla, které necháme rozpustit, šťávu promícháme - již nevaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!