Veselé rizoto s uzeným a míchanými vejci

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vařená rýže
uzené maso
sůl
pepř
sádlo
cibule
4-5 vajec

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit uzené maso a do druhé nádoby dáme dusit nebo vařit rýži. Prochladlé maso pokrájíme na kostičky (vývar použijeme na polévku). Na kousku sádla osmahneme jemně pokrájenou cibuli do běla, přidáme kostičky uzeného, malinko opečeme a přidáme vajíčka. Mícháme, jako když děláme vaječnou míchanici, vejce mají být dosti ztuhlá. Na vejcích nešetřete, ty dávají jídlu opravdu moc dobrou chuť.

  2. Rýži a vajíčka s uzeným spolu pořádně promícháme, malinko to opepříme a případně podle chuti přisolíme. Podáváme s kyselou okurkou. Pokud někdo chce, může si jídlo posypat strouhaným sýrem, ale opravdu to není nutné, ani v původním receptu to autorka nezmiňuje. Já jsem si navíc přidala špetku pepře a o 1 kus zvýšila počet vajíček.

  3. Je to jednoduché, rychlé a dobré jídlo. Dělala jsem už několikrát.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!