Veselé rizoto ze slepice a zeleniny

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 menší slepice
600 g rýže
1 cibule
1 mrkev
1 petržel
½ celeru
½ hrnku zmražené hrášku
špetka kurkumy
1 lahůdková cibulka
sůl
pepř
3 PL olivového oleje
petrželka
slepičí vývar
tvrdý sýr
Na ozdobu:
kyselá okurka, červená řepa, cibule

Postup přípravy receptu

  1. Slepici dáme vařit do tlakového hrnce na dobu cca 25-30 minut. Do tlakového hrnce přidáme i jednu cibuli se slupkou, sůl, špetku kurkumy, snítku natě z petržele, očištěnou mrkev, oloupaný celer, petržel a dáme vařit společně se slepicí (můžeme přidat i masový bujon).

  2. Po uvaření necháme odsyčet páru. Pak polévku přecedíme. Mezitím uvaříme rýži podle návodu (nebo ve varných sáčcích). Uvařenou zeleninu pokrájíme na kostičky.

  3. Na oleji necháme zesklovatět pokrájenou jarní cibulku, přidáme špetku kurkumy, obrané a nakrájené maso z uvařené slepice, přisypeme hrášek, zalijeme trochou slepičího vývaru, osolíme a opepříme. Nakonec přidáme ostatní pokrájenou uvařenou zeleninu. Slepici se zeleninou a vývarem smícháme s vychladlou rýží, aby se rizoto nelepilo a bylo pěkně nakypřené.

  4. Uděláme z jedné porce takovou dětskou variantu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!