Veselé rizoto ze slepice a zeleniny
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 menší slepice
- 600 g rýže
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 petržel
- ½ celeru
- ½ hrnku zmražené hrášku
- špetka kurkumy
- 1 lahůdková cibulka
- sůl
- pepř
- 3 PL olivového oleje
- petrželka
- slepičí vývar
- tvrdý sýr
- Na ozdobu:
- kyselá okurka, červená řepa, cibule
Postup Veselé rizoto ze slepice a zeleniny
Postup přípravy receptu
-
Slepici dáme vařit do tlakového hrnce na dobu cca 25-30 minut. Do tlakového hrnce přidáme i jednu cibuli se slupkou, sůl, špetku kurkumy, snítku natě z petržele, očištěnou mrkev, oloupaný celer, petržel a dáme vařit společně se slepicí (můžeme přidat i masový bujon).
Po uvaření necháme odsyčet páru. Pak polévku přecedíme. Mezitím uvaříme rýži podle návodu (nebo ve varných sáčcích). Uvařenou zeleninu pokrájíme na kostičky.
Na oleji necháme zesklovatět pokrájenou jarní cibulku, přidáme špetku kurkumy, obrané a nakrájené maso z uvařené slepice, přisypeme hrášek, zalijeme trochou slepičího vývaru, osolíme a opepříme. Nakonec přidáme ostatní pokrájenou uvařenou zeleninu. Slepici se zeleninou a vývarem smícháme s vychladlou rýží, aby se rizoto nelepilo a bylo pěkně nakypřené.
Uděláme z jedné porce takovou dětskou variantu.