Česnekovo - bylinková hovězí líčka
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 1000 g hovězích líček
- 4-6 stroužků česneku
- barevný pepř
- černý pepř
- 150 g cibule
- 500 ml silného vývaru
- 2 - 3 lžíce rajčatového protlaku
- čerstvý tymián
- olej
- sypká červená paprika
- máslo
- sůl
- (červené víno, množsvtí dle každého)
Postup Česnekovo - bylinková hovězí líčka
Postup přípravy receptu
-
Hovězí líčka kuchyňsky upravíme, posypeme směsí čerstvě umletých pepřů.
V tlakovém hrnci rozehřejeme olej a líčka na něm zprudka opečeme dohněda.
Líčka vyjmeme a do výpeku přidáme pokrájené plátky česneku, cibule a orestujeme.
Přimícháme rajčatový protlak, sypkou červenou papriku, hrubě nasekané stonky tymiánu, ještě jednou vše promícháme, vložíme zpět orestovaná líčka a zalijeme silným hovězím vývarem + (vínem).
Tlakový hrnec uzavřeme a dáme na 40-45 minut vařit. Nejdříve na vyšší teplotu. Od doby prvního zasyčení, snížíme teplotu a vaříme doměkka.
Po otevření tlakového hrnce měkká líčka vyjmeme. Omáčku, podle potřeby dál ještě svaříme a zatáhneme máslem nebo naopak ještě naředíme vývarem. (můžeme posypat podle potřeby hladkou moukou).
Líčka vložíme zpět do nádoby prohřát. Podáváme buď s těstovinami nebo se šťouchaným bramborem.