Česnekovo - bylinková hovězí líčka

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

1000 g hovězích líček
4-6 stroužků česneku
barevný pepř
černý pepř
150 g cibule
500 ml silného vývaru
2 - 3 lžíce rajčatového protlaku
čerstvý tymián
olej
sypká červená paprika
máslo
sůl
(červené víno, množsvtí dle každého)

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí líčka kuchyňsky upravíme, posypeme směsí čerstvě umletých pepřů.

  2. V tlakovém hrnci rozehřejeme olej a líčka na něm zprudka opečeme dohněda.

  3. Líčka vyjmeme a do výpeku přidáme pokrájené plátky česneku, cibule a orestujeme.

  4. Přimícháme rajčatový protlak, sypkou červenou papriku, hrubě nasekané stonky tymiánu, ještě jednou vše promícháme, vložíme zpět orestovaná líčka a zalijeme silným hovězím vývarem + (vínem).

  5. Tlakový hrnec uzavřeme a dáme na 40-45 minut vařit. Nejdříve na vyšší teplotu. Od doby prvního zasyčení, snížíme teplotu a vaříme doměkka.

  6. Po otevření tlakového hrnce měkká líčka vyjmeme. Omáčku, podle potřeby dál ještě svaříme a zatáhneme máslem nebo naopak ještě naředíme vývarem. (můžeme posypat podle potřeby hladkou moukou).

  7. Líčka vložíme zpět do nádoby prohřát. Podáváme buď s těstovinami nebo se šťouchaným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!