Nakládaná rajčátka

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

1 kg rajčat (menších)
2 lžičky mořské soli
2 lžičky krystalového cukru
1,5 lžičky sušeného oregana
1,5 lžičky sušené bazalky
olivový olej
10 stroužků česneku
100 g zelených oliv plněných chilli papričkou

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata rozkrojíme napůl a vyskládáme je na pekáč. Posypeme solí, cukrem, bazalkou a oreganem a polijeme asi čtyřmi lžícemi olivového oleje.

  2. Troubu rozehřejeme na 200°C, vložíme pekáč s rajčaty a troubu vypneme. V žádném případě neotvíráme dvířka.

  3. Po dvou hodinách troubu opět nastavíme na 200°C a až dosáhne požadované teploty, opět vypneme. Postup opakujeme ještě dvakrát. Celkem by měla rajčata strávit v troubě 8 hodin.

  4. Sušenými rajčaty naplníme sklenice, prokládáme kolečky oliv a plátky česneku a zalijeme olejem. Po uležení servírujeme na bagetce, toustu nebo jako součást salátů či obložených talířů.

  5. V pevně uzavřené skleničce můžeme využít jako jedlý dárek.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!