Cukety v marinádě
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 - 2 mladé cukety
- olej, nejlépe olivový
- ¼ až ½ l bílého vína (podle možství cuket)
- 4 šalotky (nebo malé cibulky)
- 1 – 2 stroužky česneku
- ¼ l masového vývaru
- sůl, pepř a rozmarýn
Postup Cukety v marinádě
Postup přípravy receptu
-
Cukety nakrájíme na 0,5 až 1 cm proužky a rychle osmažíme na 2 lžících olivového oleje, přičemž je několikrát obrátíme. K cuketám přidáme ¼ až ½ l bílého vína, 4 na jemné proužky nakrájené šalotky nebo přiměřené množství cibule, 1-2 stroužky česneku, trochu rozmarýnu, sůl, pepř a maximálně1/4 l masového vývaru.
Vše smícháme, krátce povaříme a dáme vychladit do druhého dne.
Podáváme jako předkrm nebo jako přílohu k masu, hodí se moc dobře i ke grilovanému masu.