Cukety v marinádě

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 - 2 mladé cukety
olej, nejlépe olivový
¼ až ½ l bílého vína (podle možství cuket)
4 šalotky (nebo malé cibulky)
1 – 2 stroužky česneku
¼ l masového vývaru
sůl, pepř a rozmarýn

Postup přípravy receptu

  1. Cukety nakrájíme na 0,5 až 1 cm proužky a rychle osmažíme na 2 lžících olivového oleje, přičemž je několikrát obrátíme. K cuketám přidáme ¼ až ½ l bílého vína, 4 na jemné proužky nakrájené šalotky nebo přiměřené množství cibule, 1-2 stroužky česneku, trochu rozmarýnu, sůl, pepř a maximálně1/4 l masového vývaru.

  2. Vše smícháme, krátce povaříme a dáme vychladit do druhého dne.

  3. Podáváme jako předkrm nebo jako přílohu k masu, hodí se moc dobře i ke grilovanému masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!