Bílá houbová omáčka s dušeným hovězím masem (bez tuku)

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

800 g hovězího masa z krku
400 g čerstvých nebo mražených hub
0,5 l nízkotučného mléka
1 střední cibule
2 lžíce hladké mouky
vývar
sůl
pepř
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Jemně nakrájenou cibuli vložíme do hrnce, přidáme maso vcelku, okořeníme a osolíme, mírně podlijeme vývarem a dusíme, až maso změkne. Během dušení podléváme podle potřeby vývarem.

  2. Měkké maso vyjmeme z hrnce a odložíme stranou do tepla. Pokud je v hrnci viditelný vyvařený tuk, tak ho odstraníme.

  3. Do hrnce k omáčce přidáme na kousky nakrájené houby a dusíme asi 0,5 hodiny.

  4. V části studeného mléka rozmícháme hladkou mouku a za stálého míchání tímto závarkem zahustíme omáčku. Necháme přejít varem, přilijeme zbylé mléko a opět povaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!