Jablková bábovka s vůní skořice a rumu
Recepty, MoučníkySuroviny
- 80 g másla
- 150 g cukru krystal
- 1 skořicový cukr
- 2 vejce
- 1 zakysaná smetana
- 1 lžíce rumu
- 300 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 500 g nastrouhaných jablek
- 0,5 dcl mléka
- 1 lžíce rumu
Postup Jablková bábovka s vůní skořice a rumu
Postup přípravy receptu
-
Změklé máslo a všechny cukry ušleháme do hladkého krému, zašleháme zakysanku, vejce a rum, přidáme jablka a vmícháme mouku s práškem do pečiva.
Vše přendáme do bábovkové formy vymazané tukem a vysypané hrubou moukou, formu přikryjeme alobalem a pečeme na 170°C (horkovzduch) asi 40 minut, poté alobal sundáme a dopečeme vršek dozlatova. Pro jistotu zkusíme špejlí, zda se těsto již nelepí.
Teplou bábovku vyklopíme a potřeme mlékem s rumem.