Hovězí závitky v gulášové omáčce

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

5 plátků zadního hovězího masa
4 nožičky slabých párků
1 červená paprika
100 g farmářské slaniny
2 cibule
3 stroužky česneku
3 lžičky mleté červené papriky sladké
1 lžička kmínu
2 lžíce hladké mouky
1 kostka Masoxu
olej
sůl
pepř
párátka

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa rozklepeme paličkou do stran, osolíme a opepříme.

  2. Každý plátek masa poklademe plátky farmářské slaniny a na ni položíme půlku nožičky párku a proužek červené papriky. Okraje důkladně sepneme párátky.

  3. Proužky cibule osmažíme na oleji do tmavé barvy, vložíme závitky a po všech stranách je opečeme.

  4. Přisypeme sladkou mletou papriku, kmín, přidáme masox a krátce orestujeme. Zalijeme vroucí vodou a asi 90 minut dusíme.

  5. Závitky vyjmeme a šťávu zahustíme hladkou moukou, rozmíchanou ve studené vodě.

  6. Přidáme rozetřený česnek a zbylé párky nakrájené na kolečka a proužky kapie.

  7. Ještě alespoň 10 minut provaříme. Do hotové omáčky vrátíme závitky, aby se prohřály.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!