Hovězí závitky v gulášové omáčce
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 5 plátků zadního hovězího masa
- 4 nožičky slabých párků
- 1 červená paprika
- 100 g farmářské slaniny
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 3 lžičky mleté červené papriky sladké
- 1 lžička kmínu
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 kostka Masoxu
- olej
- sůl
- pepř
- párátka
Postup Hovězí závitky v gulášové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa rozklepeme paličkou do stran, osolíme a opepříme.
Každý plátek masa poklademe plátky farmářské slaniny a na ni položíme půlku nožičky párku a proužek červené papriky. Okraje důkladně sepneme párátky.
Proužky cibule osmažíme na oleji do tmavé barvy, vložíme závitky a po všech stranách je opečeme.
Přisypeme sladkou mletou papriku, kmín, přidáme masox a krátce orestujeme. Zalijeme vroucí vodou a asi 90 minut dusíme.
Závitky vyjmeme a šťávu zahustíme hladkou moukou, rozmíchanou ve studené vodě.
Přidáme rozetřený česnek a zbylé párky nakrájené na kolečka a proužky kapie.
Ještě alespoň 10 minut provaříme. Do hotové omáčky vrátíme závitky, aby se prohřály.