Bramborový koláč se žampiony a hráškem
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 300 g brambor
- 5 vajec
- 1 lžička tymiánu
- 5 lžic krájených žampionů
- 5 lžic hrášku
- 2 stroužky česneku – prolisujeme
- 1 cibule
- 1 lžíci olivového oleje
- sůl
- pepř
Postup Bramborový koláč se žampiony a hráškem
Postup přípravy receptu
-
Polovinu oleje rozehřejeme na pánvi, o průměru 18 cm,. na střední teplotě osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a žampiony, tak 3 až 4 minuty. Pak přidáme prolisovaný česnek a tymián. Restujeme ještě tak 1 minutu a pak směs dáme stranou.
Brambory oloupeme a škrabkou naloupeme na hobliny nebo tenké pásky. V pánvi rozehřejeme zbylý olej a poklademe polovinou brambor. Přidáme vejce.
Přidáme hrášek, osolíme, opepříme a vejce, jemně promícháme. Přidáme žampionovou směs a rozprostřeme po ploše.
Překryjeme druhou polovinou brambor, kterou přimáčkneme k vejcím. Snížíme teplotu a pečeme asi 12 až 15 minut.
Pak koláč přesuneme na talíř a převrácený vrátíme na pánev. Pečeme opět 12 až 15 minut. Podáváme nakrájené na výseče. Můžeme přidat salát nebo nakrájená cherry rajčátka.