Bramborový koláč se žampiony a hráškem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

300 g brambor
5 vajec
1 lžička tymiánu
5 lžic krájených žampionů
5 lžic hrášku
2 stroužky česneku – prolisujeme
1 cibule
1 lžíci olivového oleje
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Polovinu oleje rozehřejeme na pánvi, o průměru 18 cm,. na střední teplotě osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a žampiony, tak 3 až 4 minuty. Pak přidáme prolisovaný česnek a tymián. Restujeme ještě tak 1 minutu a pak směs dáme stranou.

  2. Brambory oloupeme a škrabkou naloupeme na hobliny nebo tenké pásky. V pánvi rozehřejeme zbylý olej a poklademe polovinou brambor. Přidáme vejce.

  3. Přidáme hrášek, osolíme, opepříme a vejce, jemně promícháme. Přidáme žampionovou směs a rozprostřeme po ploše.

  4. Překryjeme druhou polovinou brambor, kterou přimáčkneme k vejcím. Snížíme teplotu a pečeme asi 12 až 15 minut.

  5. Pak koláč přesuneme na talíř a převrácený vrátíme na pánev. Pečeme opět 12 až 15 minut. Podáváme nakrájené na výseče. Můžeme přidat salát nebo nakrájená cherry rajčátka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!