Květákový mozeček, pikantnější verze podle naší babči
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 30 g másla
- 20 g voňavého uzeného špeku
- ½ cibule
- hrst zelené cibulové nati
- 50 g šunky nebo jiné vhodné uzeniny
- 1/2 menšího květáku
- sůl a pepř podle chuti
- špetka drceného kmínu
- granulovaný česnek
- (nebo 1-2 čerstvé prolisované stroužky)
- 3-4 vejce
Postup Květákový mozeček, pikantnější verze podle naší babči
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi na másle a špeku zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme najemno pokrájenou zelenou nať z jarní cibulky a pokrájenou šunku a vše malou chvíli mícháme. Pak přidáme povařený květák (který před tím povaříme do takové konzistence, jakou máme rádi, já vařila asi 9-10 minut, ale můžeme vařit i kratší nebo delší dobu).
Květák na pánvi rozmačkáme šťouchadlem na brambory nebo vidličkou, osolíme, okořeníme pepřem a špetičkou kmínu a podle chuti přidáme i sušený granulovaný česnek. Promícháme, zalijeme vejci, která necháme za stálého míchání srazit.