Chalupářský guláš s houbami a uzeninou v PH
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 200 g vepřového masa
- 1 špekáček (nebo nějaký měkký salám či párek)
- 1 cibuli
- sádlo nebo olej pod cibuli
- 1-2 kávové lžičky sladké papriky
- podle chuti sůl, pepř, kmín a pálivá paprika
- (případně pálivá pasta z paprik)
- půlka červené čerstvé papriky
- hrst tvrdších čerstvých hub (nebo mražené)
- česnek
- majoránka
- hotová jíška (nebo mouka s vodou) na zahuštění
- případně bujónová kostka (komu nevadí)
Postup Chalupářský guláš s houbami a uzeninou v PH
Postup přípravy receptu
-
Na dno PH dáme sádlo, zapneme na High a necháme ho rozpustit. Zatím nakrájíme na kostky maso, na drobno cibuli, oloupaný špekáček a houby. Na rozpuštěné sádlo dáme cibuli a trochu kmínu, promícháme a necháme zesklovatět.
Pak tam nasypeme obě papriky, opět promícháme, hned na to dáme maso a podlijeme teplou vodou. Přidáme i sůl a pepř, případně bujón a dusíme dvě hodiny.
Pak přidáme houby, pokrájenou uzeninu, na proužky pokrájenou papriku a pomalíme další hodinu a čtvrt. Po této době ochutíme česnekem, majoránkou a zahustíme. Vaříme ještě asi 15 minut a máme hotovo (případně podle potřeby dochutíme).