Chalupářský guláš s houbami a uzeninou v PH

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

200 g vepřového masa
1 špekáček (nebo nějaký měkký salám či párek)
1 cibuli
sádlo nebo olej pod cibuli
1-2 kávové lžičky sladké papriky
podle chuti sůl, pepř, kmín a pálivá paprika
(případně pálivá pasta z paprik)
půlka červené čerstvé papriky
hrst tvrdších čerstvých hub (nebo mražené)
česnek
majoránka
hotová jíška (nebo mouka s vodou) na zahuštění
případně bujónová kostka (komu nevadí)

Postup přípravy receptu

  1. Na dno PH dáme sádlo, zapneme na High a necháme ho rozpustit. Zatím nakrájíme na kostky maso, na drobno cibuli, oloupaný špekáček a houby. Na rozpuštěné sádlo dáme cibuli a trochu kmínu, promícháme a necháme zesklovatět.

  2. Pak tam nasypeme obě papriky, opět promícháme, hned na to dáme maso a podlijeme teplou vodou. Přidáme i sůl a pepř, případně bujón a dusíme dvě hodiny.

  3. Pak přidáme houby, pokrájenou uzeninu, na proužky pokrájenou papriku a pomalíme další hodinu a čtvrt. Po této době ochutíme česnekem, majoránkou a zahustíme. Vaříme ještě asi 15 minut a máme hotovo (případně podle potřeby dochutíme).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!