Chalupářský šmitec

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

400 g vepřového masa
mletý pepř
mletá sladká paprika
pálivá paprika
sůl
2-4 stroužky česneku
1 cibule
3 lžíce oleje
150 g žampionů
150 g sterilované kapie
1 lžíce kečupu
worcesterová omáčka (trochu)
nastrouhaný křen (na posypání)

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky, okořeníme, osolíme, promícháme s rozetřeným česnekem, zakapeme worchestrovou omáčkou a necháme 1 hodinu v chladu odležet.

  2. Maso vložíme na rozehřátý olej a zvolna opékáme.

  3. Přidáme očištěné a na plátky pokrájené žampiony, cibuli na měsíčky, kapii na nudličky a zalijeme kečupem.

  4. Podlijeme malým množstvím vody a dusíme doměkka.

  5. Porce pokrmu posypeme čerstvě nastrouhaným křenem a podáváme s hranolky nebo opečenými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!