Celozrnný chléb z domácí pekárny

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

350 g špaldové celozrnné mouky
100 g žitné celozrnné mouky
250 g špaldové jemně mleté mouky
1 ČL sušeného droždí
150 ml mléka
150 ml vody
2 PL olivového oleje
2 ČL soli
1 ČL cukru
30 g slunečnicových semínek
20 g sezamových semínek
2 PL celého kmínu
1 PL anýzu
1 PL bazalky

Postup přípravy receptu

  1. Do pečící formy z DP nalijeme všechny tekuté ingredience.

  2. Poté nasypeme mouky a do jednoho rohu přidáme sůl, do druhého cukr a do třetího semínka a koření.

  3. Uprostřed mouky uděláme důlek, do něho dáme droždí a důlek zase zahrneme moukou.

  4. Pekárnu (ETA Delicca) nastavíme na program celozrnný chléb, velikost malá, barva střední a zapneme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!