Celozrnný chléb z domácí pekárny
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 350 g špaldové celozrnné mouky
- 100 g žitné celozrnné mouky
- 250 g špaldové jemně mleté mouky
- 1 ČL sušeného droždí
- 150 ml mléka
- 150 ml vody
- 2 PL olivového oleje
- 2 ČL soli
- 1 ČL cukru
- 30 g slunečnicových semínek
- 20 g sezamových semínek
- 2 PL celého kmínu
- 1 PL anýzu
- 1 PL bazalky
Postup Celozrnný chléb z domácí pekárny
Postup přípravy receptu
-
Do pečící formy z DP nalijeme všechny tekuté ingredience.
Poté nasypeme mouky a do jednoho rohu přidáme sůl, do druhého cukr a do třetího semínka a koření.
Uprostřed mouky uděláme důlek, do něho dáme droždí a důlek zase zahrneme moukou.
Pekárnu (ETA Delicca) nastavíme na program celozrnný chléb, velikost malá, barva střední a zapneme.