Celozrnný kuskus s hlívou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

celozrnný kuskus
hlíva
cibule
česnek
ghí nebo olej
sůl, pepř, koření dle chuti
zelená petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Na ghí nebo oleji zesklovatíme cibuli, přidáme česnek, nakrájenou hlívu a osmahneme. Podlijeme troškou vody, přiklopíme poklicí a dusíme do změknutí hlívy (krájím tenčí proužky, aby rychleji hlíva změkla). Ochutíme kořením dle chuti (sůl, pepř, přidala jsem i trošku Harmonie chuti)

  2. Kuskus připravíme dle návodu, většinou ho stačí zalít horkou vodou a nechat tekutinu vstřebat. Vmícháme k podušené hlívě, přidáme nasekanou zelenou petrželku, případně dochutíme. Podáváme se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!