Čočkový salát s kozím sýrem
Recepty, LuštěninySuroviny
- 200 ml zelená čočka
- 200 ml černá čočka
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- šťáva z poloviny citronu
- 1 granátové jablko
- římský nebo ledový salát asi 3-5 listů
- 100 g kozí sýr
- sů
- pepř
- 1/2 lžičky římský kmín drcený
- špetka mleté nové koření
- snítka máty
Postup Čočkový salát s kozím sýrem
Postup přípravy receptu
-
Čočku přebereme, na sítku propláchneme a každou zvlášť uvaříme (černá je dřív vařená) v dostatečném, cca dvojnásobném, množství nesolené vody. V pánvi na rozehřátém oleji zpěníme česnek a přidáme citronovou šťávu.
Když je čočka uvařená na skus, odstavíme mimo sporák, osolíme dle chuti a necháme 5 minut stát, pak scedíme přebytečnou vodu přes sítko a okapanou v misce promícháme s kořením a ochuceným olejem. Listy salátu předem omyté a osušené natrháme na velikost soust a poklademe na talíře.
Na salát navršíme čočku, poklademe kousky sýra, nasekanými lístky máty a zrníčky granátového jablka. Podáváme jako hlavní jídlo.