Krůtí prsa na hříbkách

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

asi 800 g krůtích prsou
2 menší hrsti sušených hříbků (nebo asi 500 g čerstvých hříbků)
2 větší cibule
6 stroužků česneku
2 bobkové listy
4-6 kuliček nového koření
2 lžičky mletého kmínu
mletý pepř
sůl
asi 4 lžíce slunečnicového oleje
voda na podlévání
pro mlsouny smetana nebo šlehačka na dochucení

Postup přípravy receptu

  1. Sušené hříbky namočíme do vody alespoň 2 hodiny předem, nejlépe namáčíme přes noc.

  2. Troubu předehřejeme na 250°C.

  3. Prsa omyjeme a nakrájíme plátky 1-1,5 cm silné napříč svalovinou. Osolíme, opepříme, posypeme kmínem a klademe do pekáče s olejem. Proložíme bobkovým listem a novým kořením.

  4. Maso posypeme nasekaným česnekem a pak nasekanou cibulí. Opatrně podlijeme po krajích pekáče asi 100 ml vroucí vody, ihned přikryjeme a vložíme do trouby.

  5. Teplotu snížíme na 220°C a pečeme asi 45 min.

  6. Znova podlejeme horkou vodou, aby maso zůstalo šťavňaté a pečeme v zakrytém pekáči asi 30 minut.

  7. Přidáme namočené houby i s namáčecí vodou (nebo nakrájené čerstvé houby a dolijeme asi 100 ml vody) a pečeme zakryté asi 30 minut.

  8. Opět podlejeme horkou vodou, můžeme přidat smetanu nebo šlehačku a dopečeme zakryté 10-20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!